The Post Election Buzz about Mirsad Hadzikadic’s Presidential Campaign Has Reached a Feverish Pitch in Bosnia and Herzegovina!



In May of 2018 Mirsad was a virtual unknown in the political spectrum in Bosnia and Herzegovina.  Here was a man with a vision of change and hope for his homeland, running as an independent candidate for president, just starting to assemble a team around him, and a campaign that was totally underfunded.  However the winds of change have blown his direction over the past few months as Mirsad is a relatively unknown no longer.  A historic and unprecedented showing in the October 7 presidential election has become the catalyst, the spark, which has truly ignited his movement for change.  No, he did not win in his bid for a seat on the presidential council, but what has happened in the ensuing days is no less remarkable.

Postizborni komentari o predsjedničkoj kampanji Mirsada Hadžikadića dostigli su vrhunac u Bosni i Hercegovini!

U maju 2018. godine, Mirsad je bio skoro nepoznato lice na političkoj sceni u Bosni i Hercegovini. On je bio čovjek s vizijom o promjeni i nadi za zemlju u kojoj je rođen, koji se kandidovao za predsjednika kao nezavisni kandidat, i koji je tek počinjao da okuplja tim ljudi oko sebe, a sredstva koja je imao na raspolaganju za kampanju bila su u velikoj mjeri ograničena. Međutim, vjetrovi promjene su zaduvali u njegovom smjeru u proteklih nekoliko mjeseci, i Mirsad više nije relativno nepoznato lice. Njegovo istorijsko pojavljivanje bez presedana na predsjedničkim izborima održanim 7. oktobra postalo je katalizator, odnosno iskra koja je uistinu pokrenula njegov pokret za promjene. Ne, on nije pobijedio na izborima za poziciju u predsjedništvu, ali ono što se desilo u danima koji su uslijedili nije ništa manji poduhvat.

18.10.2018. Kliknite ovdje da pročitate intervju sa Mirsadom Hadžikadićem na službenim jezicima Bosne i Hercegovine